Introduktion till formgivare

Efter att ha loggat in i ChartCool kan användare slutföra design och produktion av alla diagram genom ChartCools online ritningsdesigner. Denna designer är kärnan i ChartCool-plattformen, och det finns många andra moduler.

Förutsättning

När du har registrerat dig och loggat in i ChartCool, ange online ritningsverktygsdesignern och öppna "Data Configuration"

Strukturbeskrivning (uppifrån och ner)

namn
Kombinationsdiagram
Linjediagram
Kolumnsdiagram
cirkeldiagram
spridningsområde
Karta
Radardiagram
värmekarta
Rektangulär trädyta
Solburst
Parallella koordinater
Sankey- diagram
Trattdiagram
Ordmolnsdiagram
tema

Koordinattyp

X-koordinat
Y-koordinat
titel

legend

Visningsområde
Datakonfigurationrutin
Y-koordinatX-koordinat
GS
FG
FGA
MP
G
  GSEgenskaper
Kolumn
färg

Stack set
Ställ in
bakgrundsfärg

Kolumnbredd
genomsnittligt

Överst navigering

Den övre navigeringen består av vänster och höger delar, den vänstra sidan är redigeringen av diagrammets namn, och den högra sidan är huvudsakligen följande vanliga knappar (uppgraderingsmedlem, nedladdningsdiagram, dela, användarhemsida, feedback, etc.)

Mallväljare

Visa de mallar som systemet har utarbetat för användare. Varje diagramtyp har många mallar att välja mellan. Du kan välja en kategori och klicka på mallen för att använda den (mallen kommer att använda användarkonfigurerade data först. Om den användarkonfigurerade data orsakar Om mallvisningen är onormal, kan du klicka på "Använd malldata" i "Datakonfiguration" för att återställa malleffekten)

Verktygsrad

Verktygsfältet innehåller huvudsakligen några vanliga funktioner (tema, bakgrund, koordinattyp, X-koordinat, Y-koordinat, titel, förklaring etc.) för diagramintegriteten för användaroperationer, som kommer att förklaras i detalj i verktygsfältet senare

Visningsområde

Utställningsområdet avser främst utställningsområdet för ​​ Diagrammets slutliga effekt. Alla användarens mönster visas omedelbart i diagramvisningsområdet för att spara visningseffekten

Diagraminställning

Diagramkonfigurationsområdet omfattar två typer (datakonfiguration och allmän). Datakonfigurationen är enhetlig. Konventioner har vissa skillnader i olika typer av diagram. Du kan hänvisa till motsvarande typ av diagramkonfigurationsinstruktioner